nye212_Mark MakelaGetty Images_joe biden Mark Makela/Getty Images

Kan het Amerika van Joe Biden vertrouwd worden?

CAMBRIDGE – Vrienden en bondgenoten zijn de Verenigde Staten gaan wantrouwen. Vertrouwen is nauw verwant aan de waarheid, en president Donald Trump is berucht om zijn losse omgang met de waarheid. Alle presidenten hebben wel eens gelogen, maar nooit op zoʼn grote schaal dat dit het vertrouwen ondermijnde. Uit internationale peilingen blijkt dat de zachte aantrekkingskracht van Amerika sterk is afgenomen tijdens het presidentschap van Trump.

Kan de nieuwe president Joe Biden het vertrouwen herstellen? Op de korte termijn, ja. Een verandering van stijl en beleid zal Amerikaʼs aanzien in de meeste landen verbeteren. Trump was een buitenbeentje onder de Amerikaanse presidenten. Het presidentschap was zijn eerste regeringspositie, nadat zijn hele carrière zich had afgespeeld in de nulsomwereld van het vastgoed en de reality-tv in New York City, waar schandalige uitspraken de aandacht van de media trekken en je helpen de agenda te bepalen.

Biden is daarentegen een door de wol geverfd politicus met lange ervaring in het buitenlands beleid, opgedaan tijdens tientallen dienstjaren in de Senaat en acht jaar als vicepresident. Sinds de verkiezingen hebben zijn eerste uitspraken en benoemingen een diepgaand geruststellend effect gehad op de bondgenoten.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading and receive unfettered access to all content, subscribe now.

Subscribe

or

Unlock additional commentaries for FREE by registering.

Register

https://prosyn.org/W8Hbey7nl