mfitzgerald2_Artur WidakNurPhoto via Getty Images_abortionposterprochoice Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Europa moet optreden tegen door de VS gesteunde “Crisis Pregnancy Centers”

LONDEN – Als je vandaag de dag in Europa voor medisch advies naar een openbaar ziekenhuis gaat, verwacht je nauwkeurige, op wetenschappelijke feiten gebaseerde informatie. Je verwacht dat het personeel dat je helpt professioneel geschoold en gediplomeerd is. En je hebt soortgelijke verwachtingen van universitaire campussen, scholen, vrouwenopvanghuizen en andere staatsinstellingen, nietwaar?

Toch is de werkelijkheid soms anders. In een nieuw rapport onthult de mondiale nieuwssite openDemocracy hoe vrouwen en meisjes op buitengewone schaal met “desinformatie en manipulatie” worden geconfronteerd als ze hun toevlucht zoeken bij zogenoemde “crisis pregnancy centers” (crisis-zwangerschapscentra, kortweg CPCs) in de hele wereld.

Gesteund door krachtige Amerikaanse activisten met nauwe banden met de regering van president Donald Trump, en vaak opgetuigd als gewone gezondheidsklinieken, beweren veel van deze centra zwangere vrouwen onbevooroordeeld “advies” te geven. Maar in feite probeert hun personeel vrouwen ervan te overtuigen dat ze moeten afzien van een legale abortus, en – in sommige gevallen – van het gebruik van voorbehoedmiddelen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/soQzwFTnl