ghebreyesus8_Scott OlsonGetty Images_vaccines Scott OlsonGetty Images

Bouwen aan een beter raamwerk voor de wereldwijde gezondheid

GENÈVE – Het is ongelooflijk te bedenken dat toen het laatste Vredesforum van Parijs werd gehouden, in november 2020, er nog geen COVID-19-vaccin was goedgekeurd. Een jaar later zijn er meer dan zeven miljard doses toegediend, waardoor talloze sterfgevallen zijn voorkomen en het tij van de pandemie in veel landen kon worden gekeerd. Maar deze wetenschappelijke triomf wordt overschaduwd door ons onvermogen om ervoor te zorgen dat alle mensen ervan kunnen profiteren.

Op het moment van schrijven is ruim een derde van de wereldbevolking volledig gevaccineerd. Maar in Afrika bedraagt dat aandeel slechts 6,7 procent. Dat is onaanvaardbaar, en we moeten daar dringend verandering in brengen. Elke bedreiging van de wereldwijde solidariteit is een bedreiging van de wereldwijde veiligheid en stabiliteit.

Alle regeringen hebben de verantwoordelijkheid om hun eigen bevolking te beschermen. Maar doordat sommige regeringen cruciale middelen – waaronder informatie, biologische monsters en hulpmiddelen zoals vaccins, tests en andere benodigdheden – niet onderling delen, zijn hun tegenhangers in veel lage- en lage-middeninkomenslanden niet in staat geweest dit mandaat uit te voeren.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/G66AFtmnl