chapagain1_MUNIR UZ ZAMANAFP via Getty Images_bangladeshtyphoonhouse Munir Uz Zaman/AFP via Getty Images

Waarom de rampenparaatheid niet kan wachten

GENÈVE/WASHINGTON, DC – De wereld heeft plannen gemaakt voor de toekomst, in de misplaatste overtuiging dat die toekomst op het verleden zal lijken. Maar nu COVID-19 samengaat met cyclonen in Zuid-Azië en de Pacific en met enorme zwermen sprinkhanen in Oost-Afrika, is de noodzaak om ons voor te bereiden op een wereld van onverwachte schokken duidelijker geworden dan ooit. Epidemieën, overstromingen, stormen, droogtes en bosbranden zullen naar verwachting allemaal frequenter gaan voorkomen en ernstiger zijn, en ieder jaar honderden miljoenen mensen treffen.

De COVID-19-pandemie is een mondiale wake-up call. Wij begrijpen, als leiders van internationale organisaties, zowel de ernstige dreiging als de potentiële kans op verandering die hierin schuilgaat.

COVID-19 en de recente klimaatrampen hebben in het bijzonder aangetoond dat we de investeringen in de paraatheid nú moeten opvoeren, in plaats van te wachten tot de volgende crisis toeslaat. De keuze is helder: stel uit en betaal, of plan en profiteer.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/LJ5EiQDnl