haass128Marcos del MazoLightRocket via Getty Images_voidclimate_1360 Marcos del MazoLightRocket via Getty Images

Globaliseringen slår tilbake

NEW YORK – Sommeren 2021 har hovedsakelig vært preget av den pågående covid-19-pandemien og akselererende klimaendringer. Begge deler er manifestasjoner av globalisering og det faktum at verden i økende grad defineres av de enorme og raske strømmene over grensene av så å si alt, fra varer, tjenester og kapital til data, terrorister og sykdom.

Nå for tiden er det lite som forblir lokalt lenge. Det dødelige koronaviruset som først dukket opp i Wuhan i Kina, ble ikke værende der, og drivhusgasser varmer opp atmosfæren og havet overalt, uansett hvor de slippes ut.

Disse to krisene viser hvor sørgelig utilstrekkelige de nåværende forsøkene på å håndtere globaliseringens problematiske aspekter, er. Det såkalte internasjonale samfunnet har nok en gang vist seg å være alt annet enn et samfunn. Leveransene av covid-19-vaksiner ligger milliarder av doser under det som trengs. Det mangler også mange milliarder dollar hvis vi skal kunne betale for global vaksinering. Nasjonale myndigheter prioriterer sine egne land, selv om varianter som sprer seg raskt, oppstår i undervaksinerte befolkninger andre steder og ikke bryr seg om politiske grenser.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/Du7tojOnb