dousteblazy4_MOHAMMED HUWAISAFPGetty_child malnutrition Mohammed Huwais/AFP/Getty Images

Hoe wij met zijn allen groeiachterstanden bij kinderen kunnen bestrijden

PARIJS/LOMÉ – In veel ontwikkelingslanden komen vrouwen op regelmatige basis bijeen om hun verdiensten in een gemeenschappelijke pot te stoppen. Bij elkaar genomen kunnen deze kleine bijdragen gebruikt worden om schoolgeld te betalen, samen een bedrijf te starten of de best beschikbare zaden te kopen voor het nieuwe zaaiseizoen. Het bijeen brengen en delen van deze middelen heeft een impact op de hele gemeenschap.

Uiteraard zijn deze individuele bijdragen klein in vergelijking met de bredere uitdagingen van het verbeteren van de voeding en het scheppen van werkgelegenheid, laat staan het verwezenlijken van de 17 Sustainable Development Goals (SDGs, Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) van de Verenigde Naties. Dit laatste zal biljoenen dollars kosten, en tot nu toe schieten de financiële beloften tekort ten opzichte van wat nodig is. Gemeenschapssolidariteit moet daarom een integraal onderdeel worden van een mondiale burgerbeweging die bijdraagt aan de menselijke vooruitgang.

Gelukkig maakt de snelle groei van digitale platforms en betaalsystemen het mogelijk om het lokale systeem van het bijeenbrengen en delen van middelen te kopiëren op mondiale schaal, teneinde degenen die dat het hardst nodig hebben te kunnen helpen. Hoewel het delen van middelen niets nieuws is, hebben grote betaalplatforms als WeChat, GoFundMe en M-Changa deze vorm van solidariteit gedigitaliseerd, waardoor het voor gemeenschappen over de hele wereld makkelijker dan ooit is geworden om samen te werken bij het aanpakken van problemen en het reageren op crises.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/StVOI1Ynl