buruma194_Eric VerhoevenSoccratesGetty Images_world cup Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images

FIFAs tåpelige framferd under fotball-VM

NEW YORK – Ikke overraskende har Det internasjonale fotballforbundet, bedre kjent som FIFA, kommet opp med et tåpelig slagord for fotball-VM i Qatar: «Fotball forener verden». I en offisiell reklamevideo proklamerer Argentinas Lionel Messi og Brasils Neymar disse ordene på henholdsvis spansk og portugisisk. Men er det sant? Er det virkelig slik at fotball forener verden?

Selvsagt ikke. Fotball forener ikke en gang enkeltnasjoner. I Brasil har lagets gule og grønne farger blitt overtatt av supporterne til den nylig avgåtte presidenten Jair Bolsonaro (som ble støttet av Neymar). Dette forarger supporterne til president Luiz Inácio Lula da Silva, som blir støttet av trenerTite og Richarlison, spissen med det blekede håret.

Overbevisningen om at sportsarrangementer forener verdens folk er en fiks idé man har hatt for seg i lang tid og kan spores tilbake til 1896 da baron Pierre de Coubertin oppfant de moderne olympiske leker. Baronen og en endeløs rekke av sportsrepresentanter etter ham har ment at sport bør overskride politikk, internasjonal rivalisering og alle andre motsetninger. FIFA deler også denne fantasien om en verden uten politikk der konflikt er begrenset til idrettsarenaen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/vKjaotZnb