disparte5_ Kevin DietschGetty Images_FSOC Kevin Dietsch/Getty Images

Amerika moet het voortouw nemen op het gebied van cryptoregulering

WASHINGTON, DC – In tegenstelling tot 2022, een rampjaar voor de markten voor digitale activa, werd 2023 gekenmerkt door agressieve regelgeving en positieve marktontwikkelingen. De recente schikking tussen Amerikaanse toezichthouders en Binance, ’s werelds grootste beurs voor cryptocurrencies, zal het vertrouwen, de transparantie en de verantwoordingsplicht op de hele markt verbeteren. Ondertussen hebben de meeste wereldwijde financiële centra duidelijke regels voor de crypto-industrie geïntroduceerd.

Ondanks deze vooruitgang lopen de Verenigde Staten het risico een buitenbeentje te worden als ze in 2024 geen nieuwe regels opstellen. Beleidsmakers kunnen kiezen uit drie mogelijke paden om de risico’s en kansen op de cryptomarkt te beheren: regelgeving, wetgeving en aanwijzing.

Twee jaar geleden zette de Amerikaanse president Joe Biden een grote stap in de richting van het verschaffen van duidelijkheid in de regelgeving door zijn Executive Order on Ensuring Responsible Development of Digital Assets uit te vaardigen. Sindsdien zijn pogingen om wetgeving op te stellen echter gestrand, en lopen de VS achter op andere landen bij het reguleren van de sector, ondanks het feit dat vrijwel alle digitale activa in dollars worden geprijsd.

https://prosyn.org/rdJ1p3inl