

Though Polish voters in October ousted their right-wing populist government, recent elections in Slovakia and the Netherlands show that populism remains as malign and potent a political force as ever in Europe. But these outcomes also hold important lessons for the United States, where the specter of Donald Trump’s return to the White House haunts the runup to the 2024 presidential election.
NEW YORK – Analisten zijn met veel redenen gekomen waarom je in november zou moeten stemmen op Joe Biden, de Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. Maar de economische dimensie van de verkiezingen heeft op weinig belangstelling kunnen rekenen van deskundigen, en weinig economen die zich over het onderwerp hebben uitgelaten hebben de moeite genomen om te belichten hoe de verkiezingsuitkomst rechtstreeks invloed heeft op het welzijn van de mensen. De economie is echter het podium waarop mensen werken in de hoop op persoonlijke ontwikkeling en de bevrediging van het slagen daarin. Daarbij gaat het niet alleen maar over geld.
Het economische argument vóór Biden begint met het economische argument tégen president Donald Trump. Neem Trumps kostbare verlaging van de ondernemingsbelasting. Die heeft niet de investeringen en groei opgeleverd die hij had beloofd, en het voornaamste gevolg is geweest dat het begrotingstekort tijdens de eerste drie jaren van zijn presidentschap enorm is gestegen.
Trumps veronachtzaming van zijn spilzieke begrotingen heeft een precedent geschapen voor onnodige tekorten van toekomstige regeringen. (Het tekort dat recenter is ontstaan als gevolg van de reactie op de pandemie was uiteraard onvermijdelijk en – gezien de omstandigheden – nuttig).
To continue reading, register now.
Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.
Subscribe
As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.
Register
Already have an account? Log in